Det händer på Tjolöholm slott i sommar

Besök Tjolöholm i sommar

Besök Tjolöholm i sommar

Utanför Göteborg, cirka 4 mil så ligger Tjolöholm slott. Detta slott är placerat i Kungsbacka. I sommar så öppnar en hel del utställningar upp här samt att det även händer andra trevliga saker. Tjolöholm slott är idag en Arts and Crafts-anläggning. Detta slott ritades av Lars Israel Wahlman och går i Tudor-stil. Det var klart 1904.

Bohemian Luxury – Liberty Style

Bohemian Luxury – Liberty Style är en utställning som öppnade upp redan 23 februari. Den kommer att vara öppen fram till den 30 december. Vid förra sekelskiftet fanns det en affär i London vid namn Liberty på Regent Street. De erbjöd sammet i dova färger, siden, orientaliska saker, ekmöbler, moriska mattor, japanska kimonos och mycket mer. Under senare delen av 1800-talet var Liberty en trendskapare samt ett livsstilsvarumärke. Hit kom framstående konstnärer och andra. Butiken besöktes av bland annat Oscar Wilde, William Morris samt konstnärsgruppen prerafaeliterna. Även allmänheten intresserade sig.  Varuhuset ligger kvar än idag på samma adress och har en atmosfär av bohemisk elegans. Utställningen kommer visa en hel del från hur det såg ut, under 1800-talet. Det finns guidade visningar på 60 minuter att anmäla sig till.

Andra events på slottet

Det går att ta en vanlig slottsvisning på Tjolöholm. Det är en guidad tur på 45 minuter, där man får se och höra berättelser om slottet. Under sommaren är det dagliga visningar som sker.

Mellan 30 mars och 6 oktober är det en lekutställning, som heter Emil!. Det är 100 kvm lekland som låter alla barn uppleva Emils Katthult. Denna utställning innehåller obegränsad lek, samt att det ingår en klurig runda med rebusar som ska lösas. Det finns en längre runda för barn och föräldrar samt att det finns pannkaksbuffé att njuta av.

Mellan 1 juni och 1 september är det trädgårdsvisningar på slottet. Varje dag under sommaren kan man följa med en av slottets trädgårdsmästare på en vandring genom alla trädgårdarna som finns. Du kan få veta mer om trädgårdens historia, arkitektur, växter och utveckling. Visningen tar ca 60 minuter.

Det är även midsommarfirande som sker på Tjolöholms slott. Det är på midsommarafton och midsommardagen som man kan vara här. Det brukar vara runt 5000 besökare under dessa två dagar. Festligheterna börjar på Midsommarafton kl 12.00 då barnattraktionerna drar igång. Sedan reser man midsommarstången kl 13. Det är även diverse uppträdanden där folkdans är ett måste en sådan här dag. För barnen finns det gott om aktiviteter så som åkattraktioner, hoppborg, ponnyridning med mera. För de äldre finns servering, lotterier med mera. Festligheterna fortsätter på Midsommardagen kl 13.00.

Andra saker som sker här på detta slott är bland annat löparguidning, dramatiserade barnvisningar, musikalkomedi, temavandringar, afternoon tea och en massa mer.

Boka hotell

Om det låter som att ett besök till Tjolöholm slott i sommar är något som passar dig, då ska du passa på att boka ett hotell. Det finns många bra alternativ här på vår sida som du kan välja mellan. Det är sedan enkelt att ta sig till Kungsbacka, på flera olika sätt. Sök runt efter olika hotell direkt här, eller så kan du kontakta oss om det är så att du behöver hjälp med något.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img