Det händer en del på Ullevi i sommar!

Se FEI EM i Ridsport på Ullevi i sommar!

Se FEI EM i Ridsport på Ullevi i sommar!

I Göteborg finns det en del arenor som erbjuder både konserter, sportevenemang, shower och annat. En av dem är Ullevi. Det finns faktiskt två arenor som går vid detta namn, nämligen nya och gamla Ullevi. Så egentligen har Ullevi funnits två gånger. Den allra första arenan, gamla Ullevi, invigdes redan 1916. Dock kom den att rivas under 2007. På samma ställe så uppförde man sedan 2009 en ny arena, men med samma namn, gamla Ullevi. Men så finns det ju även nya Ullevi. Hur hänger det ihop?

Den allra första gamla Ullevi som byggdes 1916 hette från start Ullervi fotbollsbana och var uppkallad är den fornnordiska guden Ull samt ordet Vi som betyder helig plats eller offerplats. Under 1920-talet kom Ullervi att uttalas och skrivas utan r, så det blev då Ullevi. Anledningen till att Ullervi, senare Ullevi alls byggdes var att man från början hållit till på Tegelbruksängen, en idrottsplats som byggt 1896. Den idrottsplatsen var dock främst till för cykling och skridskor. När intresset för dessa sporter minskade och intresset ökade för fotboll så kände man att behövde en ny arena. Ullevi har genom åren varit flera olika fotbollsklubbars hemarena.

Nya Ullevi är inte så ny som man kan tro! Den byggdes faktiskt redan 1958 och är Nordens största arena för olika evenemang. Sverige anordnande fotbolls-VM detta år och man ansåg att man då behövde flera nya arenor, bland annat i just Göteborg. Den 29 maj 1958 invigdes den arena. En fotbollsmatch mellan svenska landslaget och Göteborgs stadslag var det första som skedde på denna arena.

Det är här du kan se konserter, fotboll, friidrott och mycket mer. På denna arena har stora världsartister spelat, bland annat Metallica, David Bowie, Bruce Springsteen, U2, Tina Turner, Madonna, Rolling Stones och många fler. Även kända svenska artister har spelat här så som Håkan Hellström och Gyllene tider.

Ullevi sommaren 2017

I Sommar är det åter dags igen för en mängd olika konserter. Det är därför inte fel om du tittar redan nu på vad du vill se och boka din biljett så väl som boende.

Om du gillar musik, så kommer bland annat Coldplay, Håkan Hellström och I Love Music Allstars att spela här i sommar.

Dans och musik i en härligt kombo är Summerburst Göteborg! 2017 innebär att festivalen går in på sitt 6:e år i Göteborg. Bland de artister som kommer att spela på denna festival finns Axwell/ Ingrosso, David Guetta, Deadmau5, Justin Bieber, Mike Perry och Dimitri Vangelis & Wyman bland flera till.

Är sport mer din grej, så kan du bland annat boka FEI EM i Ridsport, där hela Europas ryttar- och körelit kommer till Göteborg!

Boka redan nu!

Även om sommaren verkar långt borta, så är många biljetter till dessa evenemang redan släppta och de går åt i rasande fart. Det är därmed bra om du bokar det du vill se och göra i sommar redan nu. Passande boende hittar du här hos oss, genom att söka efter hotell eller genom att kontakta oss, så hjälper vi dig!

 

Clarion Collection Hotel Odin  Clarion Collection Hotel Odin
Odinsgatan 6, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1565 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img