Comic Con kommer till Göteborg

Delta i Cosplay på Comic Con Göteborg

Delta i Cosplay på Comic Con Göteborg

I år kommer Comic Con för allra första gången till Göteborg och det den 11 och 12 maj. Det kommer att hållas på Åbymässan. Comic Con har sedan tidigare funnits i Stockholm, sedan 2010 och det i lite olika skepnader. De slog förövrigt besöksrekord i år. Nu vill man ta denna succé till Göteborg och västkusten. På denna mässa ska man kunna uppleva en mängd olika aktiviteter som inspirerats av tv och film. Man ska även kunna träffa skådisar, serietecknare, digitala kreatörer med flera andra. Sen kan man själv ta del i det hela genom Cosplay-aktiviteter, testa nya spel och mycket mer.

Nordens största event för populärkultur

Det kommer komma en del gäster till mässan, bland annat Gaten Matarazzo från serien Stranger Things, Kate Niemczyk som är en comic artist för Marvel och Dark Horse, Jill Thompson som är comic artist för DC Comics och Dark Horse, samt ett par gäster till vars identitet ännu inte avslöjats.

Det kommer finnas olika områden med aktiviteter så som Gaming Zone, Special Guest Area, Cosplay, Artist Alley, Comic Village med mera.

I Gaming Zone kommer man att kunna testa på helt nya spel före alla andra.

I Special Guest Area kan du möta olika skådespelare, de deltar i frågepaneler, skriver autografer och låter sig fotograferas.

I Artist Alley så samlas flera independent konstnärer och kreatörer för att visa upp och sälja det de gjort.

I Comic Village möter du serietecknare, förlag och andra entusiaster.

På mässan kommer det även finnas mer än 50 utställare. Det är skolor, merrch, collectibles, spelbolag, tv-bolag, experter och specialister.

För mer information om allt som händer på Comic Con Göteborg, besök deras egen hemsida här.

Klä upp dig

Ska du på detta event så är det inte fel att även göra som många andra kommer att göra. Det är att klä upp dig till en karaktär. Det finns en massa olika figurer du kan välja att vara. Kanske du redan har kostym och är en duktig cosplayer? Eller är detta första gången? På nätet finns det en massa bra tips och idéer om hur du kan göra. Det finns de som syr och tillverkar sina egna kläder och kostymer. Men det är så klart inte ett måste. Det går minst lika bra att köpa det du behöver. Sedan är det inte ett måste heller att ha det allra dyraste. Huvudsaken är att du trivs i det du har på dig.

Boka boende

Om du känner att Comic Con är precis det du vill göra, passa på att skaffa en biljett till denna mässa. Passa även på att fixa ditt boende redan nu! Här hos oss finns det flera bra alternativ. Det finns boenden nära Åbymässan, så väl som det finns hotell i hela Göteborg att välja mellan. Du kan söka runt på olika sätt, efter ett boendealternativ som passar dig. Om du behöver hjälp eller har frågor, så är det bara att kontakta oss.

 

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img