Bokmässan 27-30 september 2018

Missa inte bokmässan i september

Missa inte bokmässan i september

I slutet av september är det åter dags för alla bokälskares mässa, nämligen Bokmässan i Göteborg. Denna mässa är till för dels de som jobbar inom bok- och biblioteksbranschen, men även för alla som älskar att läsa böcker. Mässan är Nordens största och har hållit på sedan 1985. Mässan har sedan detta år växt sig större, då var det 5000 besökare. Idag kommer det runt 100 000 besökare utspridda på 4 dagar. Årets mässa sker den 27e till den 30e september. Se till att boka ditt boende i god tid med oss.

Bokmässans program

Varje år så brukar det vara en mängd olika programpunkter på mässan. Det är cirka 3000 författare, forskare, politiker, journalister, serietecknare, kulturpersonligheter med flera andra som deltar i olika debatter och diskussioner. Det finns många olika seminarier att besöka om man vill. Årets program har tre teman, som är respekt, bild samt Meg/mediefrågor. Dessutom kommer deckarfestivalen Crimetime att flytta in på mässan.

Medverkande på bokmässan

På bokmässan i år kommer det en hel del personer. Bland annat så medverkar Martin Aagård, Emma Adbåge, Kattis Ahlström, John Ajvide Lindqvist, Ulrika Caperius, Terje Carlsson, Daniel Galera, Jonas Gardell, Leif GW Persson samt många fler. Dessutom är det en mängd olika utställare som kommer att finnas på mässan.

Olika teman på bokmässan

Det är alltid olika teman varje år på bokmässan. Ett av dessa teman är respekt. Inom detta tema kommer ämnen som rasism, populism, metoo och hbtq-frågor att lyftas. Samarbetspartner är i huvudsak myndigheten Forum för levande historia.

Det som är så bra med bokmässan är att det finns något för alla här. Det eftersom att det är många olika genrer som representeras. Så ta med dig hela familjen hit och missa inte heller att få med dig lite nya böcker hem.

När du ändå är i Göteborg, varför inte passa på att stanna ett par extra dagar? Staden i sig har mycket att erbjuda. Ta tillvara de sista sommardagarna här nu och njut. Om du vill hitta bra tips på aktiviteter, då kan du se till att läsa bland våra nyheter. Vi skriver varje vecka om nya saker. Där hittar du även tips om det mesta. Från var du ska äta till var du ska bo och vad du kan hitta på.

Boka ditt hotell

Bokmässan kommer att hålla på över 4 dagar. Det går att besöka mässan en av dagarna, eller alla fyra. Oavsett hur många dagar du har tänkt att gå, så är det inte fel att ha ett bra boende, kanske nära själva mässan. Det går så klart även bra att bo utanför en bit, och ta sig in till mässan via buss eller spårvagn. Du kan söka  fram hotell via vår sökfunktion eller via stadsdelar, eller vad hotellet heter. Det finns hotell i flera prisklasser, så det fungerar för alla att bo bra och till rätt pris. Det går även utmärkt att kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor att ställa.

Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img