Bob Dylan till Göteborg

Missa inte Bob Dylan

Missa inte Bob Dylan

I slutet av septmber så kommer Bob Dylan till Sverige, för två konserter. Den ena är i Stockholm och den andra på Scandinavium i Göteborg. Du kanske redan haffat din biljett? Annars är det hög tid nu!

Bob Dylan – Rough and Rowdy Ways Tour 2022

Efter 74 framträdanden i USA kommer The Rough And Rowdy Ways World Tour till Europa med konserter i Norge, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Storbritannien samt då även Sverige.
Den 27 september uppträder han i Avicii Arena i Stockholm och den 29 september i Scandinavium i Göteborg.

Denna konsert är en så kallad mobilfri konsert, vilket innebär att du som besökare måste ha din telefon i en särskild påse. Det så att den inte används under själva spelningen. Enligt arrangören Live Nation görs detta för att bidra till “en bättre upplevelse för besökarna”. Man kommer fortfarande få ha mobiltelefonen på sig men påsen hindrar en från att använda telefonen förutom vid särskilda platser.

Bob Dylan uppträdde för första gången på Scandinavium den 11 juli 1979. Sedan dess har den världsberömde stjärnan besökt arenan flera gånger, senast 2019.

Bob Dylan musik och bok

Bob Dylans senaste studioalbum heter Rough And Rowdy Ways och den släpptes under 2020. Han har dessutom vunnit Nobelpriset i litteratur 2016 för sina låttexter. Den 8 november i år kommer han dessutom att ge ut essäsamlingen The Philosophy Of Modern Song. Denna bok har han arbetat på sedan 2010 och i den finns det över 60 essäer som handlar om låtar av andra musiker, exempelvis Stephen Foster, Elvis Costello, Hank Williams och Nina Simone.

Bob Dylan har turnerat intensivt sedan slutet av 80-talet med omkring 100 spelningar per år och uppehållet under pandemin är bland de längre i hela hans 60-åriga karriär.
För ett år sedan sålde Dylan hela sin katalog av inspelningsrättigheter till skivbolaget Sony Music. Affären omfattade också rättigheter till flera framtida nya släpp, från det självbetitlade debutalbumet som gavs ut 1962 till ”Rough and rowdy ways” som gavs ut 2020. Enligt källor låg värdet på affären på motsvarande upp till 1,9 miljarder kronor.

Boka hotell

Om du har köpt biljett redan eller är på g att göra det, se även till att fixa ett bra boende. Här hos oss finns det många bra hotell att välja på. Det kan vara läge att bo nära Scandinavium, så att du har gångavstånd, men det är även enkelt att ta sig fram med hjälp av buss, spårvagn eller taxi. Du kan enkelt söka fram olika boendealternativ här på vår sida. Du som har frågor eller behöver hjälp med din bokning du kan kontakta oss. Läs gärna även våra övriga nyheter för att hitta mer event att besöka eller sevärdheter att kolla på.
Göteborg är en stad som har mycket att erbjuda och det är inte fel att stanna på hotell i flera dagar. Kanske ett lite lyxigare spa hotell faller i smaken eller föredrar du ett budget hotell? Här finns det mesta du kan tänka dig, i alla prisklasser som du kan tänka, så att det passar för din plånbok.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img