Besök vackra parker i Göteborg

Missa inte Trädgårdsföreningen

Missa inte Trädgårdsföreningen

Göteborg har flera vackra parker som det inte är fel att besöka om du ändå är här. Under sommaren är det mysigt att sitta där med en picknick och bara kolla in folk. Så är det så att du har planer på att komma till Göteborg snart, se då till att i alla fall kolla in en av parkerna. Här får du tips på tre av dem.

Slottsskogen

Slottsskogen är ett vidsträckt natur- och rekreationsområde som finns mitt i Göteborg. Här finns det även en massa djur. Bland annat kan du se älgar, Gotlandsruss, gutefår och andra nordiska djur i en djurpark som finns. Sedan finns även barnens zoo där det går att klappa djur om man vill. Det går även vara med när det är matdags för pingvinerna eller sälarna.

Största delen av parken är en vanlig naturskog. Här finns det inhemska trädarter så som lind, bok, lönn och olika sorters ek. Det finns även exotiska träd som man har planterat in Azaleor är också växter som inte är inhemska men som kommit att bli kännetecken för Slottsskogen i Azaleadalen.

Barnens Zoo och ponnyridningen har öppet april-september. Djurparken är öppen året runt och har fri entré. Slottsskogen är även en plats för stora och små evenemang, året om. Inte minst under de sommardagar då parken fylls av musik från populära festivalen Way out west.

Botaniska trädgården

Botaniska Trädgården ligger mitt emot Slottsskogen vid Änggården. På denna plats finner du en massa blommor, buskar, växter och träd. Det finns även ett café. Denna park har funnits sedan 1923.

Det finns flera växthus som har runt 16 000 arter. Det finns även områden så som Klippträdgården och Örtagården.

Över en halv miljon människor besöker Botaniska varje år, Och det gör det till ett av Västsveriges mest populära besöksmål.

Entréavgiften till Botaniska Trädgården på 20 kr är frivillig. Entré till växthusen kostar 20 kr (gratis under 18 år).

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Här hittar du flera tusen rosor så väl som att det finns dekorativa tapetgrupper och lummiga woodlands. Det finns ett glaspalats som heter Palmhuset och det är från 1878. Där finns det en massa fina exotiska växter i skönt medelhavsklimat.

Trädgårdsföreningen har i över 170 år funnits med sin grönska i stadens hjärta. Trädgårdsföreningen blev 1992 som första park i Sverige förklarad som byggnadsminne enligt kulturminneslagen och den har även en stjärna i Michelin Green Guide.

Varje år så arrangeras seminarier och utställningar som underhåller och utbildar här på denna plats. Det arrangeras även nöjesarrangemang så som konserter och föreställningar.

Det är fri entré till Trädgårdsföreningen och Palmhuset.

Boka hotell

Om det är så att du har planer på att komma till Göteborg för ett par dagar så är det inte fel att ha ett bra boende. Det finns hotell för alla smaker här hos oss. Du kan söka runt på flera olika sätt, via stadsdelar, via namn och så vidare. Om det är så att du inte hittar det du söker, så kan du kontakta oss så kan vi hjälpa dig med dina frågor eller din bokning.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img