Besök Lorensbergsteatern

Upptäck kultur på Lorensbergsteatern

Upptäck kultur på Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern i Göteborg ligger på Berzeliigatan 4 och är en teaterbyggnad som ritats av arkitekten Karl M. Bengtson. Den byggdes på initiativ av och var delvis finansierad av krögaren Sophus Petersen, som drev den dåvarande restaurangen i Lorensbergsparken. Teatern stod klar 1916 och det tog bara 5 månader att bygga den. Då ansågs den vara Europas modernaste och det fanns platser för 1000 personer. Premiären skedde den 27 oktober 1916. Det var 800 gäster som fick se August Strindbergs pjäs: Ett drömspel. Den sista föreställningen skedde den 30 april 1934. Detta då Göteborgs stadsteater stod klar. Man byggde om Lorensbergsteatern till en biograf. Denna lades dock ner 1987 och då började man åter igen använda lokalerna för teater. 1987 producerade Nationalteatern en uppsättning här. Sedan tog Kulturtuben över teatern. Det är Galenskaparna och After Shaves produktionsbolag.

Föreställningar att se just nu

Mellan 9-18 december så kan man se Drengarnas Jul. Det för tionde året i rad. Det är en manskör som heter Hellmans Drengar. Deras föreställning i år tar oss med till Hellmans varuhus där kunderna längtar efter att få köpa sina julklappar. Dock slutar kortmaskinen fungera och det blir svårt för varuhusets chef!

Klassikern Nötknäpparen kan ses mellan 21/12 2018 till 22/12 2018. Detta är en julbalett för hela familjen. Det är solister från kungliga baletten och från Berlin state ballet. Nötknäpparen är en julsaga och denna föreställning innehåller dans så väl som skådespel och julstämning för både små som stora. Uruppförandet skedde den 18 december 1892 på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg med libretto av Marius Petipa och koreografi av Lev Ivanov. Som bygger på berättelsen Nötknäpparen av E.T.A. Hoffmann. Den svenska premiären ägde rum på Kungliga Operan i Stockholm den 28 november 1929.

Mellan 27/12 och 30/12 så kan man se Ett urtaget Hjärta med de tre clownerna från 123 Schtunk. Denna föreställning är om August Strindberg och är ett nyskrivet teaterspel i två akter om genier och relationer.

Föreställningar 2019

Även under nästa år kommer det flera olika föreställningar och uppträdanden på denna teater. Det är Brynolf & Ljung i januari, Johan Boding & Night of Queen – Freddie Forever från 18/11 2018 fram till 26/1 2019. Andra föreställningar är Peter Carlsson och Kjell Gistavsson Rythm & Blues Orchestra, På dejt med Jessica Andersson, Aldrig ensam, Creedence Tribute, Musikalen Annie, Svansjön, Tommy Körberg, Smokie, Jonas Gardell och mycket mer. Hela programmet finns på Lorensbergsteaterns hemsida.

Läs våra nyheter

Du kan får reda på vad som händer och sker i Göteborg genom att läsa våra nyheter. Vi skriver varje vecka om saker som händer och saker som lanseras samt mycket mer. Det gör att du kan hitta aktiviteter, sevärdheter samt olika events att besöka när du är här eller ska åka hit. Du hittar även en massa bra tips på både det ena och det andra!

Boka hotell

Oavsett om du ska se något i år eller nästa år, se till att boka ditt hotell i god tid. Här hos oss finns det gott om olika alternativ att välja mellan. Det finns ett bra hotell för alla smaker och i alla prisklasser.  Du kan söka runt eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 952 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img