Barken Viking får konkurrens på vattnet

MV Mona Lisa, M/S Kungsholmen blir hotell i Göteborg
Hotellet Barken Viking som är en fyrmastad bark, en segelbåt som byggdes tidigt 1900-tal och sjösattes 1 december 1906 för handelsflottan i Danmark men sedermera rustats upp och gjorts om till hotell och restaurang. Barken Viking drivs sedan 2013 som hotell av ESS Hotell AB.

Men nu får ibis Styles Göteborg City och det anrika barkenskeppet och flytande hotellet konkurrens av M/S Kungsholm. År 1965 sjösattes M/S Kungsholm som Svenska Amerika Liniens flaggskepp, från varvet John Brown & Co Ltd i Clydebank i utkanten av Glasgow i Skottland. Efter att ha funnits i olika ägor världen över, bl.a. under namnet MV Mona Lisa år 2008-2010 och senast som MS Veronica i Oman så är den finländske affärsmannen Johnny Sid i full färd med att rusta upp M/S Kungsholm till sitt ursprungliga skick och låta M/S Kungsholm få sin hemmahamn i Göteborg i form av ett flytande hotell.

Fartyget köps för 30 miljoner dollar från det koreanska skeppsbyggar-företaget Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Ombyggnation och bogsering beräknas kosta ca 25 miljoner kronor. Så med det sagt så är det risk att M/S Kungsholm kommer bli ett flytande lyxbygge där man får ta fram stora plånboken för att övernatta.

Än så länge står Barken Viking tryggt på vattnet. Här kan man få en flytande övernattning i Sveriges näst största stad för bara drygt 700 kronor om man är ute i tid.
Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img