Avenyns bästa brunchställen

Njut av brunch på Avenyn

Njut av brunch på Avenyn

En brunch är inte fel att ta med vännerna under helgen. På Avenyn i Göteborg finns det flera bra ställen att besöka för att äta och dricka gott. Här är några av dem.

Ta en god brunch

Ta en stadig brunch på någon av nedanstående ställen. Sedan kan du gå vidare njuta av shopping och sevärdheter som finns nära.
Isabelle

Isabelle ligger på Teatergatan 22 och är en fransk bistro. Här är det underbar brunch som serveras under sommaren. Bland annat kan du njuta av franska rätter med inslag av västkusten. Menyn innehåller bland annat Blåmusslor med chorizo, vitvin och grädde, Blinis med stenbitsrom, gräslök och syrad grädde.

Ristorante Bellora

På Avenyn 6 ligger Ristorante Bellora. Här är det brunch på lördagar som gäller. En dj finns på plats och spelar skön musik då du kan njuta av italienska rätter.

Le Pain Français Bistro

Le Pain Français Bistro finns på Avenyn 7 och här är det söndagsbrunch som gäller. Det serveras en storslagen buffé med varma och kalla rätter. Dessutom finns det en dessertbuffé du sent kommer att glömma, beståendes av ett stort urval bakelser och tårtor från bistrons eget franska konditori och bageri.

Joe Farelli’s

Avenyn 12 huserar Joe Farelli’s och där serveras det brunch, varje söndag. Här är det Italien som möter Amerika och det finns något för alla. Det är bacon, scrambled eggs, miniburgare, Caesarsallad, amerikanska pannkakor så väl som färsk frukt med mozarella.

Ristoria

Ristoria ligger i Svenska Mässans lokaler och här är det brunchbuffé varje lördag och söndag med gröna godsaker, charkuterier, pizza samt ett magiskt dessertbord.

Vad är en brunch?

Brunch ör en sammanslagning av de engelska orden breakfast och lunch. På svenska har man även använt sig frukostlunch, och tidigare även frukostmiddag förekommit, men frunch har blivit vanligare. Brunch eller frunch avser en måltid som oftast intas på förmiddagen som ersätter både frukost och lunch. Brunch är något som har förekommit över 100 år i både USA och England. Även i Sverige, men det försvann ett tag, för att sedan komma tillbaka under 1970-talet. Maten som brunch består av brukar vara mat som påminner om stadigare varianter av frukost. Oftast äts den mellan 11-14. Det brukar finns flera rätter och gärna varm mat. Idag finns det en mängd varianter av brunch att njuta av på olika restauranger, samt att man även kan göra sin egen hemma så klart.

Avenyn

Avenyn heter egentligen Kungsportsavenyn och det är en esplanad och Göteborgs paradgata. Den går igenom stadsdelen Lorensberg och sträcker sig från Kungsportsbron vid Vallgraven i sydostlig riktning upp till Götaplatsen och gatan i sig är cirka 840 meter lång. På avenyn finns det gott om butiker, caféer, restauranger och barer. Det finns även biografer, konstgallerier, museum, konsthall, stadsteater och opera.

Boka hotell

Om du vill stanna över i Göteborg, kanske bo nära eller mitt på Avenyn, så har du flera bra alternativ här hos oss. Du kan söka fram olika hotell och sedan boka det som faller dig i smaken. Om du inte hittar det du söker eller har frågor, tveka inte att kontakta oss.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img