Äta och dricka gott i Göteborg

Sjömagasinet är en trevlig restaurang

Sjömagasinet är en trevlig restaurang

Även om man ofta åker till en stad, för att man vill semestra, eller för att göra något särskilt eller för att man vill se alla dess sevärdheter, så finns det något man ”måste” göra. Det är att äta mat. Nu kan man ju laga egen mat om man bokat in sig på ett lägenhetshotell, men att gå ut och äta middag om man har semester, det är inte fel! I Göteborg finns det gott om olika alternativ för mat och dryck. Här i vår artikel får du en del bra förslag!

Restauranger, caféer och barer

Mat och dryck är mer än bara att få i sig föda. Att äta en riktigt god middag, eller äta en riktigt god kaka till kaffet är en upplevelse i sig. I Göteborg har du en mängd restarauranger att välja mellan. Staden är ju en västkuststad, så finns det gott om fisk och skaldjur, men självklart finns det många andra alternativ med kött, hamburgare, vegetariskt och mycket annat.

En restaurang och pub som är riktigt trevlig, heter 2122. Här kan du njuta av hamburgare, som det finns många olika varianter av. Inredning och musik går i rockens tecken.

En stadsdel i Göteborg, som är perfekt att ta en fika i, är Haga. Här finns det ett café nästan i varje hörn. Det finns även en trevlig, vegetarisk restaurang vid namn Solrosen här.

Du som är sugen på att testa en restaurang som har stjärna i Guide Michelin kan bege er till 28+. Restaurangen är placerad i en källarlokal och de har även en mycket bra vinbar, där du kan se flaskorna innan du beställer ett glas vin. Varför inte ta ett gott vin tillsammans med ett fat ostron, innan ni sätter er inne i restaurangen för mat i hög klass.

Asiatisk mat är gott och det finns många olika att välja mellan i Göteborg. Du har en koreansk restaurang vid namn Yammy Kitchen, en thairestaurang vid namn Moon Thai Kitchen. Vill du ha goda dumplings, så bege dig till Beijing8

Ibland vill man inte äta, utan bara ta något gott att dricka. Det finns många bra pubar och vinbarer i denna stad. Missa inte att besöka Barrique, som serverar vin per glas. Om du blir hungrig, så har de även smårätter, ostar, samt mat.

Öl är inte fel och i Göteborg finns det många ölpubar, varav många av dem serverar lokala ölsorter. Det finns nämligen flera mikrobryggerier i denna stad. Missa inte att besöka Brewer Beer Bar, Haket Pub eller Ölhallen 7:an, som för övrigt är Göteborgs äldsta ölhall.

Är du på jakt efter att äta riktigt bra fisk eller skaldjur, så ska du bege dig till Sjömagasinet, med god mat, fantastisk utsikt över hamnen, samt att de finns med i Guide Michelin.

Boka hotell

Ett bra boende är inte fel, oavsett om du ska äta, kolla sevärdheter eller bara ta det lugnt. Här på vår sida hittar du en mängd bra alternativ när det kommer till hotell. Sök  runt på vår sida eller kontakta  oss så hjälper vi dig.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img