Aktiviteter för stora och små i Göteborg!

Gokart är bara en av alla saker att göra i Göteborg!

Gokart är bara en av alla saker att göra i Göteborg!

Oavsett om du bor i Göteborg eller är här på besök, så finns det en mängd roliga aktiviteter för både barn och vuxna att företa sig här! Allt från fartfyllda saker till lite lugnare aktiviteter. Här i denna artikel ger vi er förslag på vad ni kan hitta på, både ute och inne!

Actionfyllda aktiviteter

Gökboet: Femkamp, paintball och mordgåtor

Gökboet är ett aktivitetshus där det finns en mängd saker att göra. Varför inte ta en brottningsmatch iförd sumo-dräkt, en femkamp med kompisgänget eller lösa en mordgåta. Här finns chansen att anordna barnkalas, firmafester och middagsevent!

Go Karting Majorna

Ingen är för gammal för gokart! I Majorna finns en gokartbana att köra racing på. Varje måndag är det en öppen tävling där alla kan vara med!

Stjärnåsens Skyttecenter: Skjut en älg på film

Strax utanför Göteborg, i Landvetter (samhället, inte flygplatsen) finns det chans att leka jägare! Här finns en skjutbana och jakt med en filmsimulator. Man använder skarp ammunition. Om du inte har erfarenhet sedan innan så får du instruktioner innan.

Roliga saker att göra för barn

Liseberg är ju ofta den självklara saken man nämner när man talar om Göteborg och vad barn och vuxna kan göra tillsammans. Här finns det roliga saker för stora och små!

Plikta Parklek: Stans största lekplats

Mitt i Göteborg finns Slottsskogen som är ett grönområde mitt i stan! Här finns även lekplatsen Plikta. Här har alla barn skoj och det finns möjligheter att grilla på allmänna grillar i anslutning till parken.

I Slottsskogen finns det även äventyrsgolf! Det är en minigolfbana som bjuder på ett actionfyllt spel i grönskande parkmiljö.

Barnens Zoo finns även det placerat i Slottsskogen. Här får alla barn klappa djuren, se när kycklingar kläcks eller rida på en ponny!

Vem gillar inte Alfons Åberg? Besök Alfons Åbergs Kulturhus och häng med farmor, Millan och Mållgan och kika in i höghuset där Alfons bor!

Lek & Buslandet bjuder in till lek! Här finns det 5000 kvm att leka loss på! Det finns bollhav, rutschkanor och mycket mer!

Sightseeing och rundvandringar

Paddan är ett måste! Det är en sightseeingbåt som tar dig med på en tur runt staden och guider berättar om stadens historia.

Ät räkor på en skärgårdsbåt! Äntra M/S St Erik, som tar dig med på en tur ut i Skärgården. Under tre timmar kan du njuta av lax- och skaldjursbuffé och en vacker utsikt.

Stinsens röda lilla tåg, är en mysig färd genom stadens charmigaste kvarter! Stig på tåget vid Gustaf Adolf Torg och med en dagsbiljett kan du kliva av och på var du vill under färdens gång. Turen går runt bland annat Haga, Feskekörka, Kronhusbodarna och Göteborgs operahus. Åker du med på hela färden så tar resan cirka 40 minuter.

Boka ditt boende med oss

Om du planerar att besök till Göteborg och har behov av ett bra hotell så kan du söka fram och boka här på vår sida. Vi har många olika boendealternativ. Om du inte hittar det du söker, så kan du kontakta oss, så hjälper vi dig!

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img