Upplev klassiska Göteborg

Ta en fika i stadsdelen Haga

Ta en fika i stadsdelen Haga

Göteborg är en växande stad som alltid är i rörelse. Här finns det alltid något att se eller något att göra. Det finns en hel del historia så väl som en arbetarkultur. Göteborg är Sveriges näst största stad och här finns det en hel del klassiska turistmål så väl som annorlunda upplevelser. Oavsett om du varit i Göteborg tidigare eller ska dit för första gången så finns det ett par saker du bör uppleva eller se.

Missa inte detta

Det finns ett par klassiska saker man bör göra i Göteborg. En av dessa saker är att fika i Haga. Haga är en stadsdel i Göteborg som under 1970-talet motsvarade Köpenhamns Christiania. Idag är det ett pittoreskt område, med små butiker, caféer och mycket mer. Missa inte att beställa en klassisk Hagabulle, som är synonymt med att fika i denna del av Göteborg. Haga passar att besöka året om. Det är enkelt att ta sig hit med, ta bara spårvagnen och hoppa av vid Hagakyrkan eller vid Järntorget.

En annan sak man måste göra är att gå på en match på Gamla Ullevi. Det är en av det mest göteborgska du kan göra. Självklart ska man då heja på Blåvitt!

En annan sak att göra i Göteborg, som är klassiskt är att åka en tur med Paddan! Dels fungerar den som en hop on hopp off båt, men det är även en sightseeing-båt, med guide ombord. Det är spännande att få höra mer om stadens historia samt att se den från en annan vy så att säga.

Liseberg är även det en klassisk sak att göra när du är i Göteborg. De har öppet hela sommaren, samt att de även har öppet under halloween samt under julen.

Göteborg har även en mängd trevliga museer att besöka. En av dessa är Sjöfartsmuseet Akvariet. Göteborg är och har alltid varit en hamn- och fiskestad. På detta museum får man en inblick i just detta.

En annan göteborgsk sak är att äta en räkmacka i Feskekôrkan. Feskekôrkan är en plats där man kan handla färsk fisk och skaldjur, samt äta en massa goda saker. Sommartid så kan man sätta sig ute och äta och ha en vacker utsikt över Rosenlundskanalen.

Sedan finns det så klart en massa mer saker som är typiskt för Göteborg. Det finns en hel del av detta att läsa om i våra nyheter. Där skriver vi nytt varje vecka. Där kan du hitta fler aktiviteter, events, sevärdheter och så vidare som är värda ett besök när du är i stan!

Boka boende

För att hinna med och göra flera saker när du är i Göteborg så är det bra att boka ett par nätter på hotell. Här på vår sida finns det gott om olika boendealternativ att välja mellan. Du kan enkelt söka  runt efter hotell. Du kan även kontakta  oss om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning.

Hotel Royal  Hotel Royal
Drottninggatan 67, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    3 stjärnor
Från 1531 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img