Testa lokalt öl

Testa lokalt öl i Göteborg!

Testa lokalt öl i Göteborg!

I Göteborg är det en ölkultur som blomstrar och det finns flera små bryggerier här som brygger eget öl. Det gör att du kan hitta lokalt öl, allt från lager till ale så väl som porter. Bland dessa bryggerier finns bland annat Dugges Ale & Porterbryggeri, Oceanbryggeriet, Rådanäs, Göteborgs Nya Bryggeri, Beerblioteket och Stigbergets bryggeri. Många gånger kan du redan på ölen etikett se att det är ett lokalt öl. Dels namn som Avenyn Ale eller Poseidon Porter eller Glen No.5. I Göteborg finns det flera ställen som även serverar dessa öl, så väl som att de varje år har flera öl- och whiskymässor, bland annat En Öl & Whiskymässa. Missa inte heller ett besök på Göteborgs bryggerimuseum.

Göteborgs bryggerimuseum

På detta museum får du lära dig allt om Göteborgs bryggerikultur. Det har bryggts öl sedan slutet av 1800 talet och idag finns det som sagt flera bryggerier i just Göteborg, närmare bestämt 16 stycken. Museet erbjuder visningar, ölprovning och har flera utställningar som handlar om öl.  Museet finns på J.A. Pripps Gata 2 i Västra Frölunda.

Var kan du njuta av lokalt öl?

Här kommer ett par tips på ställen i Göteborg som serverar lokalt öl i sitt utbud. Flera av dem har så klart även annan öl och ibland även mat.

3 Små Rum: Detta är paradiset för dig som gillar öl. Här serveras öl från lokala bryggerier och utländska bryggerier. Puben har även egna olika öl, samt klassisk pubmat på menyn. Du hittar dem i närheten av Avenyn.

Brewers Beer Bar: Denna bar finns på tredje långgatan och detta är en ölpub skapad av lokala göteborgsbryggare. Det är ett ständigt växlande på utbudet av öl och det finns gott om öl från olika Göteborgsbryggerier. De erbjuder även goda surdegspizzor.

Haket Pub: I närheten av Masthuggstorget finns denna pub, som erbjuder ett av Göteborgs största ölutbud. Det finns över 350 ölsorter här! Onsdag-lördag är det även käk från det japanska köket här.

Självklart finns det flera andra ställen i Göteborg där du kan dricka en eller flera lokala öl. Bland annat The Rover, Ölhallen 7:an, Ölrepubliken och Ölstugan Tullen.

Boka boende med oss

Oavsett om du besöker Göteborg för att se en massa sevärdheter, gå på konsert eller för att testa lokalt öl, så kan det vara trevligt att ha sitt boende ordnat. Här hos oss hittar du hotell från flera olika prisklasser, samt att du kan bo mitt i stan, eller strax utanför. Sök fram direkt på vår sida efter olika hotell och boka. Du kan även kontakta oss om du har några frågor, eller om du behöver hjälp med något.

Clarion Hotel Post, Gothenburg  Clarion Hotel Post, Göteborg
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 1648 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Universeum

    4.5 stjärnor
Från 1206 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    3 stjärnor
Från 1212 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1455 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img