Sveriges första ölvecka

Testa massa olika ölsorter under ölveckan i Göteborg!

Testa massa olika ölsorter under ölveckan i Göteborg!

Gbg Beer Week, är Sveriges första ölvecka. Den går av stapeln den 30 mars till 7 april och i Göteborg då så klart! Den har hållit på sedan 2015. Göteborg är för övrigt just ju en av Sveriges mest intressanta ölstad. Det som arrangörerna har som mål med denna öl-vecka är att få stadens ölkultur att blomstra ännu mer än vad den redan gör. Som ni kanske vet, så har ju Göteborg flera mikrobryggerier, och nu i mars, kommer mångfalden i nya öl-Sverige att hyllas. Tanken är att allt ska få plats. Det är smått och stort, det är lokalt och det är internationellt. Kulmen på veckan blir En Öl & Whiskymässa.

Events under veckan

Mellan 30 mars och 7 april så händer det massor av saker som går i ölens tecken. Det är allt från kickoff till beer bandy, till ölvandringar. Dessutom så kan du delta i ölbryggningskurs, dricka öl lite varstans och delta i ölquizz. Om du vill se hela programmet, så gör du det här. Du som verkligen gillar öl, ska inte missa en vecka fylld med denna ljuvliga dryck i en mängd olika former. Det bästa är att veckan avslutas sedan med En Öl & Whiskymässa på Svenska Mässan!

Ladda ner app!

Gbg Beer Week-Appen är bra att ladda ner inför denna vecka. Då kan du hålla koll på evenemang före, under och efter Gbg Beer Week. Du kan hitta information om ölprovningar, tap take overs, beer maker dinners och andra spännande ölevents runt om i Göteborg.

En Öl & Whiskymässa

Ölveckan avslutas med En Öl & Whiskymässa, den 6-7 april, på Svenska Mässan i Göteborg. Här samlas ett stort antal utställare från mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc. Förra året kom det över 23 000 besökare samt 135 utställare.

Årets mässa är något att se fram emot om du gillar öl och whisky. Bland annat så kan du vara med på en mängd olika provsmakningar, se vem som vinner whiskytävlingen och besöka montrar med utställare.

Boka ditt hotell med oss

Om du har planer på att besöka GBG Beer Week, så är det så klart ett måste att vara i stan under denna vecka. Kommer du utifrån så kan det därmed vara en god idé att boka ett hotell. Här hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ. Det finns dels nära Svenska Mässan, men även hotell mitt i stan! Sök  runt på vår sida eller kontakta oss om du har behov av hjälp eller frågor att ställa.

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1667 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1455 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img