Statement Festival 2018

Gå på festival

Gå på festival

Den 31 augusti och 1 september är det dags för Statement Festival 2018. Denna festival skapades i samband med det uppmärksammade MeToo och att det sker en mängd övergrepp ute på olika festivaler. Detta är en festival med ett tydligt statement mot sexuella övergrepp och är en frizon för kvinnor, icke-binära och transpersoner som vill kunna gå på festival utan att känna sig otrygg. Platsen denna festival kommer att hållas på, är Bananpiren. Tanken är att denna festlighet ska vara helt fri från cis-män. Den startades som en reaktion på alla övergrepp som sker på kvinnor på olika musikfestivaler.

Artister och aktiviteter

På denna festival kommer det att vara fullspäckat med bra artister. Det är Loreen, Cleo, Frida Hyvönen, Joy, Shurin, Det Brinner och många fler. Det kommer även vara flera uppträdanden av olika stå-upp komiker, kvinnliga sådana då givetvis. Dessutom kommer det även vara flera live poddar man kan se samt att det är flera DJ:s som kommer att spela. Det finns tre kategorier med biljetter, från 860 kronor och uppåt. Välj själv om du vill gå på en eller båda dagarna av denna festival. Det kommer att finnas mat i flera olika foodtrucks samt att det säljs dryck på området.

Bakgrund till festivalen

Idéen att en sådan här festival, som Statement Festival skulle hållas kom av komikern och radioprofilemn Emma Knyckare. Det var hennes första semesterdag förra året, 2017 som hon hörde nyheterna rapportera om en mängd övergrepp mot kvinnor på våra olika svenska festivaler. Hon började då reflektera över problemet bakom sexuellt våld. Den gemensamma nämnare hon kom fram till var MÄN. Efter nyheterna om övergreppen på Bråvalla festival, så twittrade hon ut att sätta ihop en festival dit inga män var välkomna. En crowdfunding-kampanj startades och man samlade ihop pengar. Därmed blir denna festival av i år.

Boka hotell

Om du är en kvinna, icke-binär eller transperson och vill besöka denna festival, se till att köpa din biljett redan nu! Se även till att du bokar ett hotell. Här på vår sida har du en mängd olika boendealternativ. Välj det hotell som passar dig och din plånbok. Du kan söka  runt på vår sida efter hotell, eller så kan du kontakta oss om du behöver hjälp. Passa på att boka ett par extra nätter och upplev mer vad Göteborg har att erbjuda. Du hittar en mängd saker att göra under våra nyheter.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1248 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1255 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 950 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img