Slott och ruiner i Göteborg med omnejd

Tjolöholms slott

Tjolöholms slott

Är du en person som gillar att kolla in slott och ruiner så finns det ett gäng sådana i Göteborg och dess omnejd. Det spelar ingen roll om det är sommar eller höst, det är alltid lika trevligt att ut och åka och kika på dessa ändå.

Gunnebo Slott, Christina Halls väg, Mölndal

Detta är egentligen inget slott, det är mer av en stor sommarvilla. Men det heter Gunnebo slott så då får vi säga slott om det! Här kan du gå runt i slottets Kulturreservat och uppleva vacker natur. Här finns Stensjön och Rådasjön, stora ekskogar och hagar med diverse betande kossor. Under åren har detta slott haft flera kända besökare, så som George W Bush, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel med flera.

Bohus fästning, Fästningsholmen, Kungälv

Fästningen uppfördes tidigt 1300-tal och är idag en ruin. Man vet att denna fästning har varit belägrad minst 14 gånger under krig, men det är inte någon som lyckats erövra den. Ruinen står på en klippa som är 40 meter hög, vid Göta älvs norra utlopp. Fästningen gav även landskapet Bohuslän sitt namn. Runt denna fästning finns det mycket historia och missa inte Fars Hatt och Sven Halls torn som var fästningen fängelsehålor.

Varbergs Fästning, Varberg

Varberg ligger ett par mil från Göteborg, men du tar dig enkelt hit via bil eller tåg. Denna fästning har varit både försvarsanläggning och fängelse. Fästningen uppfördes under 1200-talet men aldrig varit med i krig. Det finns ett museum här, nämligen Hallands kulturhistoriska museum där man kan se Bockstensmannen samt den kulknapp som sägs ha dödat Karl XII år 1718.

Karlstens Fästning, Marstrand

Denna fästning i Marstrand börjades bygga i slutet av 1600-talet och det fungerade i många år som fängelse. Lasse-Maja en av Sveriges mest kända brottslingar har suttit i detta fängelse.

Tjolöholms Slott, Fjärås

Tjolöholm Slott ligger ca 4 mil från Göteborg. Slottet var ritad av arkitekt Lars Israel Wahlman som ritade i Tudor-stil. Slottet stod klart 1904. Det finns en mycket vacker trädgård som hör till slottet samt att det är nära till havet. Det finns guidade turer att ta om man vill. Lite kuriosa är att detta slott varit med i flera filmer och serier, bland annat Lars von Tiers ”Melancholia” och Galenskaparna och After Shaves ”The castle tour”.

Boka boende

Om du är sugen på att se dessa slott och ruiner eller upptäcka allt annat Göteborg har att erbjuda så kan du se till att boka boende med oss. Här på vår sida finns det hotell för alla smaker! Du kan söka runt på olika sätt så väl som det går bra att kontakta oss om du behöver hjälp.

Best Western Hotel Halland  Best Western Hotel Halland
Storgatan 35, Kungsbacka
Nära Kungsbacka konsthall

    3.5 stjärnor
Från 1301 SEK per natt

Boka hotell


Gottskär Hotell  Gottskär Hotell
Landstormsvägen 31, Gottskar
Nära stranden

    3 stjärnor
Från 872 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1455 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img