Nationalteaterns Rockorkester på Trägår’n Göteborg

Missa inte att se Nationalteatern

Missa inte att se Nationalteatern

Nationalteatern är bandet som fått en kultstatus och som först började med teater och spelningar, sedan lite mer konserter. De drog dig tillbaka 2014, men efter fyra år av massiva förfrågningar så har de bestämt sig för att dra på turné och det inför deras eget 40-årsjubileum. De kommer att spela på Trägår’n Göteborg den 29 juni, missa inte att boka din biljett. Boende kan du boka med oss!

Nationalteatern

Nationalteatern bildades i slutet av 1960-talet som en slags utbrytargrupp från Lilla teatern i Lund. De startade Gorillateatern, men bytte namn till Nationalteatern 1969 och 1971 flyttade de till Göteborg. Detta band var en del av 70-talets proggrörelse, och de satte upp flera olika barnföreställningar till en början, sen även spelningar, och andra teateruppsättningar.

1972 kom deras debutalbum, ”Ta det som ett löfte”, som följdes av ”Livet är en fest” 1974. Flera av låtarna har kommit att bli klassiker och var från början smakprov från deras pjäser. 1978 kom albumet ”Barn av vår tid”, varav titeln på albumet är en av de mest kända låtar som denna grupp haft.

1980 så skildes rockgruppen sig från teaterverksamheten. Då bildade man Nationalteaterns RockOrkester. De gav bara ut en skiva, Rövarkungen ö och gjorde året efter en avskedsturné. 1991 återförenades de dock och gjorde spelningar på Rondo och på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Idag återstår bara Ulf Dageby och Håkan Nyberg av originalmedlemmarna. 2002 kom gitarristen Håkan Svensson till bandet och därefter Matilda Sjöström, Ulf ”Vinyl” Stenberg och Kalle Gustafsson Jerneholm.

Fyra år har gått sedan de slutade med sitt turnerande, men så många har efterfrågat att de ska göra en comeback sedan dess. Så nu, inför deras eget 40-årsjubileum, så kommer de att åka iväg på turné, där Göteborg är ett självklart stopp på vägen!

Boka boende

Om du vill ha chansen att se Nationalteaterns RockOrkester så ska du inte missa att boka en biljett till deras spelning. Se även till att boka ett hotell. Här på vår sida hittar du olika typer av boenden, som passar alla sorters plånböcker. Sök  runt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det du behöver. Passa även på att läsa våra övriga nyheter, för att hitta fler evenemang och saker att göra i Göteborg.

Göteborgs Vandrarhem - Hostel  Göteborgs Vandrarhem - Hostel
Molndalsvagen 23, Göteborg
Nära Universeum

    2 stjärnor
Från 543 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    3 stjärnor
Från 1212 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1667 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Onyxen  Hotell Onyxen
Sten Sturegatan 23, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1136 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img