Macken firar 30 år

Gå på teater i Göteborg

Gå på teater i Göteborg

Macken, tv-serien med bröderna Roy och Roger, spelade av Anders Eriksson och Jan Rippe har nu tagit klivet upp på scen. Lorensbergsteatern fyller 100 år, Macken 30 år och vad passar då bättre än att köra 100 föreställningar av Macken? Boka in en kväll fylld med skratt och minnen, humor och sång! Varför inte boka in en hel helg i Göteborg, när du ändå håller på. Denna stad bjuder på en mängd bra aktiviteter så väl som att det finns god mat att äta, och shopping att roa sig med!
Macken – Hur började det?
Macken -Roys och Rogers Bilservice visades första gången på tv hösten 1986. Det var denna serie som gjorde Galenskaparna och Aftershave folkkära. Tv-serien bestod av sketcher, musikalinslag och annat. Handlingen bestod av att bröderna Roy och Roger ägde en mack och hit kom det en mängd besynnerliga människor. Bland de som återkom kunde vi se den försynta beigea mannen, spelad av Claes Eriksson, som varje avsnitt kom till macken med sin Volvo 240, men aldrig vågade säga att han hade ett ärende. En annan man (Peter Rangmar) som alltid sök upp var den som letade efter sin vita opel, som alltid slarvats bort.
Bland de som återkom i rollerna på Macken såg vi utöver de vi redan nämnt även Knut Agnred, Per Fritzell och Kerstin Granlund.
Hej då macken – Ses imorrn
Macken sändes bara i sex avsnitt, varje avsnitt avslutades med att Roy sa Hej då macken, ses imorrn. 1990 gjordes filmen Macken – Roys och Rogers Bilservice. Den räknas ibland som avsnitt sju av serien. I denna film får man för första gången även se Macken utifrån.
Tyvärr brann den riktiga bensinstationen som användes som inspelningsplats ner. Macken låg i Bitterna, utanför Vara. 2014 så försvann då Macken, efter att elfel orsakat branden.
Macken – Tv-serien på scen
Medverkande i Macken – TV-serien på scen är Knut Agnred , Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Jan Rippe, Lasse Beischer och Charlott Strandberg. Medverkar gör också Den Ofattbara Orkestern XL under ledning av Anders Ekdahl.
Macken på scen är fylld med sketcher, musikalnummer, komiska karaktärer och bjuder på en hel del skratt! Det bästa är att se denna föreställning med egna ögon, istället för att låta någon annan berätta om den.
Boka din biljett till Macken och fixa boende
Macken kommer att köra föreställningar fram till maj 2017, så det finns ännu gott om tid att boka dig en biljett för en föreställning. Om du vill bo nära teatern så finns det flera bra alternativ med gångavstånd till teatern. Göteborg har även en mängd bra restauranger, så varför inte ta en helkväll i stan, med middag och sedan föreställning samt sedan krypa ner i en mjuk och skön säng på hotellet. Om du vill ha hjälp med att hitta ett boende så är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta ett bra hotell.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 952 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img