Hollywood Vampires till Göteborg

Missa inte Hollywood Vampires på Liseberg i sommar

Missa inte Hollywood Vampires på Liseberg i sommar

I sommar, så kommer Hollywood Vampires att spela på Liseberg i Göteborg. De kommer även att besöka Gröna Lund Stockholm. Detta är ett band ni inte ska missa! De består av Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry, som skapade detta band 2015, för att hylla rockstjärnorna som under 1970-talet gick bort på grund av deras hårda leverne.

Klubben Hollywood Vampires

Från början var Hollywood Vampires en klubb för rockstjärnor, som startades av Alice Cooper. Medlemmar som ofta besökte denna klubb var bland annat John Lennon, Keith Moon och Jim Morrison var frekventa medlemmar i klubben. Klubben höll till på vinden till Rainbow Bar and Grill i västra Hollywood.

2015 så skapades då bandet och en skiva släpptes i samband med detta, med samma namn som gruppen. Medlemmarna är Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry och de hade flera gästartister med på skivan. Skivan består av 14 låtar, som är hyllningar till klassiska hits så som Whole lotta love (Led Zeppelin), My generation (The Who) och medleyn School’s out/Another brick in the wall (Alice Cooper/Pink Floyd). Kompbandet som kommer att följa med på turnén i år är bland annat Robert DeLeo, basist i Stone Temple Pilots, Matt Sorum, tidigare trummis i Guns N’ Roses, The Cult och Velvet Revolver, samt Bruce Witkin och Tommy Henriksen.

Alice Cooper

Alice Cooper föddes som Vincent Damon Furnier, 1948. Från början var namnet på hela gruppen där han var sångare, men när de splittrades 1947, så tog han detta namn som sitt eget. Alice Cooper har hållit på och håller på med så kallad skräckrock, glamrock och hårdrock. Han är känd för sina storslagna scenshower, med levande djur, giljotiner, monster, bödlar och mycket mer. Inspiration kommer bland annat från olika skräckfilmer.

Johnny Depp

Johnny Depp, född John Christopher Depp 1963 är mest känd för de flesta som skådespelare. Hans debut var i filmen Terror på Elm Street 1984, och han slog igenom i tv-serien 21 Jump Street.  Genombrottet kom med filmen Edward Scissorhands 1990. Sedan dess har han medverkat i en mängd andra filmer, som Sleepy Hollow, Pirates of the Caribbean-serien, Kalle och Chokladfabriken Alice i Underlandet och många fler.

Joe Perry

Om du är ett fan av Aerosmith så har du nog koll på vem Joe Perry är. Han är nämligen deras huvudgitarrist och det var han som tillsammans med Steven Tyler bildade bandet. Han lämnade bandet ett kort tag och startade ett eget, men återförenandes sedan med Aerosmith.

Boka hotell

Om du har planer på att besöka Göteborg, när Hollywood Vampires ska spela, så är det den 6 juni 2018. De kommer att gå på stora scen klockan 21. Det är inte fel att skaffa ett boende redan nu. Här på vår sida kan du söka fram och boka en mängd olika alternativ. Behöver du hjälp eller har några frågor är det bara att kontakta oss.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1770 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img