Gyllene tider ger en avskedsturné

Säg hej då till GT i Göteborg

Säg hej då till GT i Göteborg

Efter 40 år så väljer nu Gyllene tider att hålla en avskedsturné. Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 17 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad den 4 juli. Den 3 augusti så kommer de till Göteborg och Slottsskogsvallen. Gyllene Tider kommer även att ha med sig Chris Kläfford, vinnaren av Idol 2017. Biljetterna har nyss släppts, så se till att haffa din! Boende, det bokar du med oss!

Gyllene Tider

Gyllene Tider är en popgrupp från Halmstad och Harplinge och de var som mest aktiva under 1978-1985, men har efter det gjort flera återföreningar. Bandet i sig startade 1977, men som Grape Rock, med Per Gessle på sång, samt Mats ”MP” Persson på gitarr. Lite senare så anslöt trummisen och basisten Janne Carlsson. De bytte då namn till Gyllene Tider. De spelade in sin första EP som hette samma som bandet, men som även kallades ”den gula EP:N”. Detta var 1978 och den var egenhändigt utgiven i 900 exemplar. Nyårsafton 1978 lämnade Gessle bandet för att nytt projekt med Anders Herrlin, men då Mats och Micke även de anslöt sig till projektet så behöll man namnet Gyllene Tider. De fick även förstärkning av Göran Fritzon på klaviatur.

Våren 1979 får Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd Andersson det skivkontrakt som via hitsingeln ”Flickorna på TV2” ska göra Gyllene Tider till en institution. Sedan kom det hit efter hit så som ”När vi två blir en”, ”Sommartider”, som ”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Det är över nu”, ”Juni, juli, augusti”, ”Kung av sand” och många fler.

1985 upplöstes bandet, men man släppte ett samlingsalbum 1989 samt gjorde flera olika återföreningar under åren. Bland annat Återtåget 1996. Gyllene Tider fyllde 25 år 2004 och firade det med en ny turné. Även en turné skedde 2013. Nu i år, 2019, blir det då en avskedsplatta och en avskedsturné.

Chris Kläfford

Chris Kläfford är med på denna turné. För de flesta är han nog känd som vinnaren av Idol 2017. Mikael Christoffer Kläfford Sjögren föddes 1989 i Lindesberg. Han hade innan året han vann, deltagit i tävlingen år 2010, 2011 och 2015, under sitt namn Christoffer Sjögren, men gick inte vidare till kvalveckan. Efter hans vinst 2017 så har han släppt flera singlar och en EP.

Se nu till så att du inte missar chansen här att se GT en allra sista gång! Det är ju som sagt lite sista chansen att göra det då de inte ska fortsätta, enligt vad de själva säger. Du kommer ångra dig om du inte bokar in att se dem! Så haffa din biljett till en av konserterna.

Boka hotell

Du som känner att det bara är ett måste att se GT och deras avskedsturné, missa inte att köpa en biljett! Sen är det bra att ha ett boende med! Här hos oss hittar du flera olika alternativ. Det är bara att söka  runt efter hotell. Du kan även kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img