Guidad tur på Ostindiefararen

Få guidad tur på Ostindiefararen Götheborg

Få guidad tur på Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen i Göteborg är ett skepp, faktiskt världens största seglande träskepp och en kopia av den ostindiefarare som 1745 på väg hem från Kina gick på grund och sjönk, bara strax innan hamninloppet i Göteborg. Denna kopia, Ostindiefararen Götheborg seglar igen och har gjort turen Kina och hem igen men även andra expeditioner där den besökt över 30 städer i Europa. Hon var även med under kronprinsessan Victorias bröllop. Nu har du möjlighet att få vara med om en guidad tur på detta skepp, med guider i tidsenliga kläder. Alla guider har själva seglat med skeppet. En visning är uppdelad i två delar, en är berättelsen om Svenska Ostindiska Companiets verksamhet på 1700-talet och den andra är om dagens byggnation, underhåll och expeditioner med skeppet.

Originalskeppet Götheborg

Förlagan till kopian, byggdes i Stockholm på varvet Terra Nova och sjösattes 1738. Bygget av skeppet ska ha tagit ett och ett halvt år. Båten fick namnet Götheborg, trots att den byggdes i Stockholm, på grund av att Svenska Ostindiska Companiet hade sitt säte i Göteborg och att det var där alla expeditioner startade och slutade. Skeppet som byggde under 1700-talet var på 340 läster, som idag motsvarar en lastkapacitet på 830 ton. Detta skepp hann göra tre resor till Kina, men så förliste det år 1745. Det var bara 900 meter kvar till ankarplatsen då skeppet rände upp på grundet Hunnebådan. Varför det skedde är det inte någon som vet. Dock kunde man bärga all last, då skeppet stod kvar på grundet. Under många år såg man vraket ovanför vattnet, men sedan fanns det bara rester kvar av båten på botten.

Dagliga visningar och upplevelsepaket

Som nämnt, så är det guidade turer på denna båt, varje dag i sommar. Det kan göras mellan 1 juni och 31 augusti. Utöver det så erbjuds även evenemang som man kan boka, om man vill samt att företag kan ha event ombord i form av ett upplevelsepaket. För att läsa mer om detta eller om skeppet eller om Ostindiska Kompaniet, besök deras hemsida här.

Boka hotell i Göteborg

Har du planer på att besöka Göteborg i sommar, kanske för att få en guidad tur, eller för att uppleva staden för övrigt så är det bra att ha ett boende. Här hos oss hittar du en mängd olika alternativ. Du kan söka runt på vår sida på en mängd olika sätt. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp med att boka.

Clarion Hotel Post, Gothenburg  Clarion Hotel Post, Göteborg
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1706 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1248 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1255 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1506 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img