Göteborg i juli månad

Upplev Göteborg i juli!

Upplev Göteborg i juli!

Vi har nu klivit in i juli månad och i Göteborg händer det en hel del. Sommaren har hittills varit rätt bra, om vi ser till vädret, med ett kort avbrott för en blåsig midsommar. Nu när ny månad är här, så har även det ljuvliga, varma vädret återvänt. Juli bjuder på en hel del, så som handboll, fotboll och en massa musik.

Vad händer i Göteborg denna månad?

Redan från idag, 2 juli, så drar världens största handbollscup igång. Det är Partille Cup som snart firar 50 år. Detta är en festlighet för alla som älskar idrott, då det är 1100 lag från 50 olika länder som deltar. Denna cup pågår 2–8 juli.

På Beach Center i Kviberg är det Swedish Beach Tour, en stor volleybolltävling mellan 13 – 15 juli.

Senare i juli, så är det ännu mer sport. Mellan den 15 juli och 21 juli är det nämligen dags för Gothia Cup, då det är mängder av fotbollstokiga ungdomar över hela stan som ska göra upp i en mängd matcher. Besök Heden för att uppleva denna folkfest, eller någon av Göteborgs grönytor, där det lär finnas flera bollsparkande ungdomar under denna vecka.

Juli är även en perfekt månad för musik och det kommer något för alla smaker. Bland annat kan ni se Sabina Ddumba på Liseberg den 5 juli och sedan den 10 och 11 juli är det dags för Ed Sheeran att spela på Ullevi, missa inte det!

På Lisebergs scen, den 12 juli kommer The Sounds, ett band från Skåne. Den 16 juli är det Van Morrison på Trädgårdsföreningen och han har även med sig Graham Nash! Dagen efter, den 17 juli, så kan ni bege er till Pustervik, för då uppträder Mavis Staples, en känd soul- och gospelartist.

Den 21 juli är det dags för rock and roll då Guns n’ Roses spelar på Ullevi.

Filmer, festivaler och utställningar

Under juli månad går det även bra att frossa i film, festivaler och olika utställningar. Hagabion har sin sommarkavalkad, med nya och gamla pärlor. På Röda Sten konsthall är det en stor sommarutställning som heter Utom Ord och i Göteborgs skärgård är det Styrsö Festival den 20–21 juli, med bland annat Svenska Björnstammen, Jonas Lundqvist och Hanna Järver. Sedan den 27–28 juli är det Wave Festival på Asperö.

Boka boende

Som ni ser så är juli månad fullspäckad med saker att se och göra i Göteborg. Om något av det ovan lockar eller stan i för övrigt, så se till att boka ett hotell. Här hos oss hittar ni en mängd bra boendealternativ. Sök runt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi er.

Clarion Hotel Post, Gothenburg  Clarion Hotel Post, Göteborg
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 1648 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Universeum

    4.5 stjärnor
Från 1206 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    3 stjärnor
Från 1212 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1455 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img