Göteborg Classic Jazz Festival

Njut av härlig jazz i tre dagar!

Njut av härlig jazz i tre dagar!

Till helgen som kommer är det dags för Göteborg Classic Jazz Festival på Valand. Detta är mellan 7-9 september och då det bara ett par dagar kvar, se till att säkra din biljett här, samt att se till att boka ditt boende med oss. Speciellt för årets jazz-festival är att de firar 30 år! Detta vill du inte missa.

Programmet 2018

Det kommer att komma en massa härliga jazzband till denna festival. Bland annat kan du kika på Gota River Jazzmen, Tess and the jazzcats, Marigold Jazz, Maria and her Lady orchestra, Curly Lou och många fler. Information om alla band hittar du här. Läs gärna mer om dem! Det kommer att vara 19 konserter med orkestrar från Göteborg, Stockholm, Skåne och Danmark inom genren New Orleans, Dixieland, Swing med flera.

Fredag den 7 september kl 17.00

Invigning. Därefter konserter och jamsession till kl 23.00.

Lördag den 8 september

Konserter och jamsession med början kl 13.00 och håller på till cirka kl 23.00.

Söndag den 9 september kl 12-16

Fira valdagen med Brunch till Foggy Bottom Classic Jazz Band featuring Alain Marquet och jamsession.

Jamsession

När ordinarie band har paus, så är det något som heter jam session sker. Det är något av en tradition att det görs och det är även så att du kan vara med på detta om du vill! Du måste anmäla dig innan eftersom man vill organisera upp det hela. Det kommer att vara fyra luckor där det sker jam sessions och där kan vad som helst hända!

Om jazzen

Jazz är en musikgenre som utvecklades i USA och det runt Mississippideltat och runt staden New Orleans. Man blandade traditionella afrikanska rytmer och arbetssånger med psalmer, marscher och med cabaré- och varieté-musik från Europa. Dessutom inslag av etnisk musik så som irländsk folkmusik, ungersk-judisk klezmermusik med flera andra.

Jazzen blev populär i Chicago och när vita män insåg att det gick tjäna pengar på detta så delades jazzen upp i två delar, jass och sweet jass och stavade med s för att inte förknippas med den äkta, ”svarta” jazzen. 1910 kom jazzens stora genombrott och man kombinerade det med modern dansmusik som two-step, foxtrot med mera.

I Göteborg finns det även flera ställen där det spelas live jazz, på klubbar och barer. Det kan passa bra att kolla in dem med. Sedan så har staden i övrigt även andra bra saker att erbjuda. Det finns massor av aktiviteter, sevärdheter och mycket mer. Vill du ha bra tips på saker att hitta på så kan du läsa våra nyheter.

Boka hotell

Om du inte vill missa en massa bra jazzband, så ska du se till att haffa en biljett till jazzfestivalen som är i helgen. Sedan är det även bra att boka ett boende, så att du kan vara med alla tre dagarna. Här på vår sida hittar du en mängd olika alternativ, det är bara att söka runt eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img