Ghost till Göteborg 2019!

Ghost kommer till Göteborg 2019

Ghost kommer till Göteborg 2019

Det svenska bandet Ghost, som är mytomspunna så väl som extremt populära, kommer att åka ut på turné. Ett av stoppen blir Scandinavium i Göteborg och då den 20 februari 2019. Bandet, med sångaren Papa Emeritus III bildades på en ort som är hemlig under 2008. Sedan dess har de släppt flera album varav en nyss har sålt platina i Sverige.

Ghost

Ghost är ett band, som sägs startat i Linköping 2008. Under 2010 fick de stor uppmärksamhet eftersom de alltid uppträdde med mask och inte avslöjade sina identiteter till en början.  I början av 2010 släppte Ghost en demo, då med fyra låtar. Dessa var Ritual, Elizabeth, Death Knell och Prime Mover. En singel gavs ut i juni 2010 och samma år släppte de sitt debutalbum, Opus Eponymous. De hade en första spelning och det var i Tyskland på Hammer of Doom Festival. Under 2011 turnerade bandet runt om i världen, de var bland annat på Sweden Rock, Metalatown, Hellfest, Wacken Open Air och Roskilde.

Under 2013-14 lämnade Papa Emeritus I över till Papa Emeritus II, och nya låtar, album och turnéer skedde. Under 2014 fick de även en Grammis för årets hårdrock/metal.

2015 så var de en reklamfilm som visade att Papa Emeritus II skulle få sparken och ersättas med Papa Emeritus III. I juni hölls en konsert i Linköping och under låten Genesis bytte man då ut sångaren! Dock är det samma sångare, som är alla dessa Papa Emeritus.

Upptäck Göteborg

Om du inte vill vänta med att åka till Göteborg, så kom hit redan i sommar! Staden är fylld med events, aktiviteter och sevärdheter. Under våra nyheter hittar du artiklar om det mesta som sker under detta året, så väl vad som kommer att komma och vad som varit, så väl som att det finns bra info om just olika sevärdheter.

Boka boende

Om du kommer nu i sommar, eller åker hit under nästa år för Ghost, så är det bra att boka ett hotell. Vi har en mängd olika alternativ här på vår sida, allt från budget till lite mer lyxigare typer av boenden. Du kan enkelt söka runt efter hotell via olika kriterier, som stadsdel, namn, hotellkedja med mera. Om du vill ha hjälp eller har frågor att ställa så kan du kontakta oss!

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1770 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1545 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img