Fira in 2018 i Göteborg

Fira nyår i Göteborg!

Fira nyår i Göteborg!

Göteborg, Sveriges framsida är en perfekt stad att fira in det nya året i! Denna stad har mycket att erbjuda, från mysiga caféer, härligt uteliv, shoppingmöjligheter, samt att det ligger perfekt vid havet. Även om många tänker på Göteborg som den perfekta sommarstaden, så är det även fint här under vinterhalvåret. Här går det också att fira in det nya året, få en fantastisk upplevelse och se fyrverkerierna spegla sig i vattnet.

I Göteborg kan du fira in det nya året på en mängd olika sätt. Du kan boka en nyårssupé, gå på nattklubb, eller boka ett lyxigt hotellpaket.

Att göra i Göteborg på nyår

Hur vill du fira tolvslaget? Tillsammans med din kära, eller är ni ett helt gäng som är sugna på fest? Alla alternativ finns. Nattklubbarna i stan har öppet och många av dem satsar på nyårssupéer och champagne. Självklart skålar man gemensamt in tolvslaget. Även restaurangerna i stan har fina erbjudanden kopplade till nyår.

I Göteborg är det mycket viktigt med fyrverkerierna! Vill du hitta en bra plats att se dem på, så har du många bra alternativ. Innan det är dags för det, så finns det så klart annat att göra. På nyårsafton går till exempel Sylvesterloppet av stapeln, kl 12. Sylvesterloppet är ett festligt 10 km långt stadslopp i centrala Göteborg. Vill du inte springa så kan du vara med och heja på!

Sedan klockan 17 är det dags för Göteborgspostens stora nyårsfyrverkeri. Det skjuts upp i hamnen, och det finns många platser där du ser bra: Operan, Götaälvbron, Ramberget, Masthuggskyrkan och längs älvens båda stränder.

Efter det stora fyrverkeriet är det kanske dags för en god middag? Det finns många bra restauranger att välja mellan. Boka i god tid!

När det sedan börjar dra sig ihop mot att klockan ska slå tolv, så är det dags att gå utomhus. Skansen Kronan är en bra plats att skåla in det nya året på, men det tycker flera hundra andra med. Dock är det en fantastisk utsikt här, så det kan vara värt det!

Det nya året räknas även in på Götaplatsen, vid Konstmuseet och Poseidon-statyn. ”Ingen skall behöva vara ensam på nyår” är grundbudskapet.

Om du vill fortsätta nyårsfirandet efter att klockan har slagit tolv, så har du nu en mängd barer och nattklubbar att välja mellan!

Boka hotell

Om du har tänkt fira in det nya året i Göteborg så är det en god idé att boka hotell. Här på vår sida hittar du en mängd olika boendealternativ. Du kan söka fram på vår sida en mängd olika hotell. En del av den har dessutom nyårspaket att bjuda på. Om du inte hittar det du söker, eller har frågor är det bara att kontakta oss, så hjälper vi dig!

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Universeum

    4.5 stjärnor
Från 1206 SEK per natt

Boka hotell


Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg  Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg
Lindholmspiren 4, Göteborg
I Göteborg (Lundby)

    4 stjärnor
Från 1135 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1455 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img