Europride samt kulturkalas i augusti månad

Delta i Pride i Göteborg

Delta i Pride i Göteborg

I år är det Europride för tredje gången i Sverige och denna gången är det gemensamt mellan Stockholm Pride och West Pride. Man bjuder helt enkelt in till en tre veckors lång glädjefest som binder samman båda dessa städer på ett bra sätt. Europride arrangeras varje år och lockar besökare från hela Europa. Det är en ny stad varje år, i Europa som får rätten att använda titeln Europride. I år får alltså Göteborg och Stockholm dela på att arrangera det hela. Under augusti sker även Kulturkalaset, med över 1000 aktiviteter över hela Göteborg. Fri entré på många av sakerna och det är för alla åldrar. Unikt för i år är att Europride sker samtidigt som denna festival.

Pride i Göteborg

Från 14 augusti och fram till 19 augusti är det alltså West Pride med Europride. Det sker en mängd olika aktiviteter över hela stan. Det är allt från design, slöjd, litteratur, sagostunder, scenkonster med HBTQ perspektiv, som att det är seminarier, fotoutställningar och olika uppträdanden. Den officiella paraden är lördagen den 18 augusti och man samlas 14:30 på Heden och avgår 15:30.

Kulturkalaset

Under samma vecka som pride är så hålls alltså Kulturkalaset i Göteborg. Under dessa dagar sker det en massa kul att se och göra och delta i. En mängd artister kommer att medverka så som bland annat Ane Brun med Symfonikerna, libanesiska stjärnan Nancy Ajram, Tove Styrke, Boy George med Culture Club, Silvana Imam, Lill Lindfors, Sverige Tolkar Bowie, Loreen, Sven-Bertil Taube, Panetoz, Bananarama, Aurelia Day, Franska Trion, El Perro Del Mar, Hör min röst, Makthaverskan, Sofia Karlsson (+ gäster Martin Hederos och Christian Kjellvander), Janice, Avatar, The Beat + The Selecter. Dessutom kommer både NRJ in the Park och RIX FM-festival till Götaplatsen.

Det kommer även vara en massa god mat överallt och inte bara att äta, utan att lära sig mer om. Programpunkterna under denna festival kommer vara blandat med musik, dans, litteratur, samtal och mycket mer. En massa olika uppträdanden kommer det också att vara.

Passa nu på att vara en del av Pride. Det genom att vara med i paraden eller bara genom att titta på den. Det är bra att stå upp för lika rättigheter för alla. Det är många sätt man kan göra det på, Pride är en av dem. Passa även på att stanna ett par extra dagar för att njuta av vad Göteborg har att erbjuda. Det finns en massa olika aktiviteter, sevärdheter och mycket mer.

Boka boende

Om ni har tänkt att uppleva både Europride och Kulturkalaset är det en god idé att redan nu boka ett boende. Här på vår sida finns det gott om olika sorters hotell samt andra varianter av boenden. Ni kan söka runt på vår sida efter ett hotell efter er smak via namn, stadsdelar eller andra sökningar. Det går även bra att kontakta oss om det är så att ni har några frågor eller vill få hjälp med er bokning.

Göteborgs Vandrarhem - Hostel  Göteborgs Vandrarhem - Hostel
Molndalsvagen 23, Göteborg
Nära Universeum

    2 stjärnor
Från 543 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Onyxen  Hotell Onyxen
Sten Sturegatan 23, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1179 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img