Besök West Pride 7-11 juni

Delta i West Prides parad!

Delta i West Prides parad!

West Pride är den festival som är allra färgstarkast i Göteborg. Det är en form av konst och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbt-personers livssituation genom kultur och konst. Förra året, 2016 så hade denna festival över 127 000 besökare samt 250 programpunkter. I år kommer det att bli minst lika bra. Festivalen har som syfte att synliggöra en mångfald av uttryck. Det skapas en mängd mötesplatser och arenor. Festivalen riktar sig i första hand hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet både nationellt och internationellt. West Pride grundades 2007, av Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Stora Teatern (f.d. Pusterviksteatern), Röhsska museet och Världskulturmuseet och då under namnet HBT-GBG. De firar därmed 10 år i år!

Regnbågsparken

Bältesspännarparken vid Avenyn byggs liksom förra året om till att bli festivalens centrum och kallas för Regnbågsparken. Här är det fokus på att umgås, bli överraskad, skratta och ha kul och möten med nya människor. Det är även ett extra fokus på barn- och regnbågsfamiljer samt äldre. Regnbågsparken kommer att öppna den 7 juni klockan 16:00 och den kommer att vara öppen fram till den 11 juni.

Festivalprogram

Under hela festivalen sker det saker och ting runt om i hela Göteborg. Det är allt från föreläsningar. Till att göra egna regnbågsarmband till olika utställningar. Det är även flaggceremoni samt parad, som sker på lördagen detta år. För hela programmet i helhet, besök westprides egen hemsida.

Festivalarmband

Du kan hämta årets armband för festivalen, helt gratis, på Infocentrym i Nordstan, eller i Regnbågsparken. Detta band visar att du stödjer festivalen, men det ger dig även rabatt i olika butiker runt om i stan. Armbandet ger även gratis eller lägre entré på flera av programmets punkter.

Regnbågsparaden

Nytt för i år är att paraden kommer att vara på lördagen. Genom Regnbågsparaden manifesteras allas lika värde. Alla får lov att gå med i denna parad, och ju fler desto bättre. Med denna parad kan man visa att man anser att kärlek och gemenskap ska vinna över hat och diskriminering. Paraden startar vid GöteborgsOperans parkering, 10 juni klockan 15:00. Är ni ett större ekipage som ska delta, så är det samling klockan 14. Organisationer och föreningar bör anmäla sig innan, men är du/ni privatpersoner som vill tåga med i paraden så är det bara att komma! Paraden beräknas att hålla på fram till klockan 17:00. Även du som har rullstol eller permobil är välkommen, då det fungerar att åka/köra i paraden!

Boka boende med oss

Om du ska delta under hela festivalen, så är det en god idé att boka ett boende för alla dagarna direkt. Här på vår sida kan du söka fram lämpliga hotell som ligger nära flera av West Prides aktiviteter. Om du inte hittar det du söker, eller behöver hjälp med något, så som att ta fram ett bra boende eller att boka ett specifikt hotell, så är du välkommen att kontakta oss. Vi har hotell som passar de allra flesta här på vår sida.

 

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    3 stjärnor
Från 1164 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Göteborgs konstmuseum

    4 stjärnor
Från 1396 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img