Alice Cooper till Göteborg

Alice Cooper kommer till Göteborg

Alice Cooper kommer till Göteborg

I höst så kommer Alice Cooper till Sverige och det till dels Hovet i Stockholm, samt till Göteborg och Partille Arena. Datumet är 28/9. Denna sångare med band var en pionjär för den teatraliska hårdrocken och med inspiration hämtad från skräckfilmer, vaudeville och garagerock tog bandet världen med storm i början av 1970-talet. Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han föddes som, har hunnit att bli 71 år gammal. Missa inte att boka dig din biljett, det kan vara sista chansen att se honom här i Sverige

Alice Cooper

Alice Cooper föddes som Vincent Damon Furnier, 1948 i Detroit, Michigan. Från början var namnet Alice Cooper namnet på bandet han var sångare i. När detta rockband började bli framgångsrikt, så blev han själv starkt förknippad med namnet Alice Cooper och när bandet splittrades 1974 valde Vincent att officiellt ta det som sitt eget namn. Alice Cooper har alltid haft en fokus på så kallad skräckrock, glamrock och hårdrock. Bland hits finns No More Mr Nice Guy, Poison och School’s out. Alice Cooper är mycket känd för storslagna scenshower. Det har förekommit rekvisita som levande ormar, giljotiner, bödlar, monster och mycket mer. Han har även varit känd för att sminka sig vid sina framträdanden.

Partille Arena

Partille Arena invigdes hösten 2016 och är en så kallad multiarena. Partille Arena kan snabbt ställa om från ett evenemang till ett annat med hjälp av en unik scenkonstruktion. Maxkapaciteten under konsert är 5500 personer. Utöver A-hallen finns en mindre B-hall, restaurang, gym, bowling och fyra mötesrum.

Hotell nära Partille

Det finns några hotell mitt i Partille, men det finns även många bra hotell i Göteborg. Du kan sedan välja att ta spårvagn eller buss till Partille för själva konserten. Det går även ett pendeltåg.

Buss GUL/Linje 121: Går från hållplats Nordstan som ligger på andra sidan gatan från Göteborgs Centralstation/Nils Ericsonterminalen. Enda hållplats på vägen innan Partille arena är Svingeln, ett bra alternativ om du tänkt åka spårvagn 1,3 6, eller 8. Restid cirka 15 minuter.

Pendeltåg går en gång i halvtimmen från centralstationen, riktning mot Alingsås. Kliv av vid Partille station och gå sista biten. Du går mot Partille centrum, över ån, gå vänster längs med Gamla Kronvägen. Efter ett par minuter ser du arenan. Restid cirka 7 minuter + 7 minuter promenad.

Vad händer i Göteborg för övrigt?

Om du vill veta vad händer och sker i Göteborg så är det bra att läsa våra nyheter. Vi skriver  nämligen varje vecka om en mängd olika saker. Det gör att du kan hitta aktiviteter, sevärdheter samt olika events att besöka. Det är inte fel att kombinera ditt besök då du ska se Cooper med andra saker att göra när du ändå är här!

Boka hotell med oss

Här på vår sida hittar du en massa olika hotell i olika prisklasser. Du kan enkelt söka  efter dem via namn, via område och så vidare. Om du har några frågor eller behöver hjälp med din bokning så är du välkommen att kontakta oss.

Clarion Hotel Post, Gothenburg  Clarion Hotel Post, Göteborg
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img